Lottakårens uppdrag

Lottakårens grundläggande medlemsutbildning lördag 28 september - söndag 29 september 2019

Plats: Försvarsgården, Norrvikenleden 10, Sollentuna.
Tid: Båda dagarna kl. 09:00-16:15. Frukost från kl. 08:30.


Lottornas grundutbildning ”Lottakårens Uppdrag” vänder sig till nya medlemmar, och är ett smörgåsbord, en prova på, inför ditt fortsatta lottaliv. Den här kursen ska du inte missa om du är ny och nyfiken på lottakåren! Kursen passar också bra om du bara precis hunnit komma igång med några kurser eller aktiviteter – då får en fantastisk överblick på alla möjligheter som öppnar sig inom lottakåren. Och du som vill göra en omstart på din lottakarriär har också mycket att hämta in på denna helg. 
 
Kursen anordnas för lottor från många olika lottakårer i Stockholmsområdet och övriga landet, så du kommer att kunna utbyta erfarenheter med andra lottor som hunnit prova något redan.
Sollentuna lottakår har hållit den här kursen nästan varje år i drygt tio års tid och vi sätter en ära i att hålla ett uppdaterat och aktuellt innehåll, pålästa föreläsare, färska kunskaper, underbar mat och inte minst en mycket trevlig stämning. Vi har även bjudit med föreläsare från andra lottakårer än vår egen.

Vi serverar mycket god mat, alltid anpassad till deltagarnas allergier, och börjar med frukost båda dagarna, rikligt med lunch och fika, frukt och dryck mellan kurspassen och alltid hemgjort och hembakat i köket under kursens gång. För att gnaga bort några av alla goda kalorier får du prova på exercis samt gå en tipsrunda kring luncherna. 
 
Och det blir glad sång och fint diplom!
Varmt välkommen!

Sollentuna lottakår

Preliminärt program

LÖRDAG 

0830         
FRUKOST 

09:00        
Inledning och presentation, mål med kursen 
Svenska lottakåren - Om vår stolta historia, organisationens struktur, mål och syfte, värdegrund, central verksamhet och dina medlemsutbildningar samt alla andra förmåner.
FIKA
Totalförsvaret och det Civila försvaret - Sveriges krisorganisation - ytterst för krig, det civila försvarets roll, utbildningar och uppgifter för dig.
LUNCH 
Marschträning  
FIKA med militär prägel
Militära försvaret - Genomgång av Sveriges försvar, hur ett hemvärnskompani fungerar, hur du kan utbilda dig till en uppgift i ett kompani och något om avtalsskrivande.

1600 ca    
Avslutning 

SÖNDAG  
08:30
FRUKOST 

09:00
Säkerhetspolitik – något om aktuella säkerhetspolitiska överväganden gentemot Nato och Ryssland
Samhällets krishantering, samt vi frivilliga - Kommunens krisorganisation samt räddningstjänst, Frivillig resursgrupp (FRG), utbildningar och avtal med FRG, Frivilliga försvarsorganisationer med utbildningar öppna för dig.
LUNCH 
Tipspromenad
Den lokala lottakåren - Din lottakårs liv och verksamhet under ett år, verksamheter som kåraftnar, utflykter, resor, marknader, traditioner och trevligheter, samt roligt samarbete inom Stockholm.
FIKA med blåljusprägel
Kommunens säkerhetschef ger sin syn på frivilliga i kommunens krishantering 

16:00 ca 
Avslutning med högtidligheter

Anmälan

Senast den 20 september 2019 i formuläret bredvid 
Anmälningsdeposition 100,-, insättes senast den 20 september på kårens plusgiro 26 11 42-4, ange ”LU” och namn. Du får tillbaka avgiften efter genomförd utbildning.

Anmälan


  • Ange eventuella matalleriger eller andra behov av specialkost.