Kårchefsord ur i sikte

Att fylla en almanacka

Oktober har anlänt med kyliga inslag efter en otrolig svensk sommar med tropisk hetta vi inte har haft förr och alla har släckt sin törst med vatten, goa drinkar och glass i mängder. Några månader har gått sedan klubban slog till och saker händer hela tiden inom vår kår, riks och ute i världen.

Läs hela inlägget »

Första ordet...

Där gick klubban i bordet och plötsligt var det verkligt efter några månaders tänkande, ska jag, ska jag inte, ska jag.... Hur tar man över efter en kårchef som Martina, var första tanken när klubban slog. Nästa tanke kom direkt efter, var ska jag och nya styrelsen börja någonstans?

Läs hela inlägget »

INTERVJUN: ”Jävlar anamma”

Hon har varit medlem i Sollentuna lottakår i sex år och suttit som sekreterare i styrelsen under tre år. När kåren för första gången inte hade en frivillig ledare som kunde axla ansvaret tyckte Ingrid Ågren, 44, att det var dags att rycka in. Efter noga övervägande och efterforskningar om vad uppdraget skulle innebära steg hon fram och anmälde sig som frivillig att leda kåren. Den 13 mars valdes hon till ny kårchef. Hennes mål är nu rekrytering och förnyelse, men även att bevara de traditioner som kåren haft i många år.

Läs hela inlägget »

Första tankarna

Det var många tankar innan jag tog beslutet att ställa upp som kårchef, många samtal med Riks bland annat för att förstå vad det innebar mm. Beslutet togs och idag, efter en tid, sitter jag med positiv förundran över hur många kvinnor i åldrarna från 18 år och uppåt som ser detta som ett meningsfullt engagemang, både för de som varit med länge och för våra nya medlemmar.

Läs hela inlägget »

You raise me up

to walk on stormy seas… det är ju sällan det är stiltje, nå’n vind blåser det när man rör sig där det händer saker. Och Sollentuna lottakår är ett ställe där det händer saker som både innehåller och ger upphov till de vindar som behövs för att vi ska komma framåt. Jag skriver nu mitt sista kårchefsord, det känns lite vemodigt samtidigt som det ska bli skönt att bli ”pensionär” efter några intensiva år. Lite nervöst var det, när jag tackade ja till uppdraget, men tack vare det stöd jag visste jag skulle få av er vågade jag ta mig an utmaningen. Ibland har jag bannat mig själv över att ta på mig ett extra jobb, tiden är ju ändå så knapp... men inte har ju jag mindre tid till förfogande än någon annan och den här tiden har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunnat ge i utbyte.

Läs hela inlägget »

I can’t tell...

... where the journey will end, but I know where it starts… Väldigt många ”resor” startar under hösten, i soffan, när vi gått ner i varv efter sommarens högintensiva dagar. Det ser ut som om vi inte gör någonting i höstrusket, men det är då, när vi äntligen lugnar ner oss som vi hinner tänka över vad vi vill ha ut av livet. Vi drömmer, vi tänker, vi planerar samtidigt som vi vilar upp oss och samlar kraft. Och när ljuset återvänder och dagarna blir längre – då är vi redo, vi påbörjar vår resa mot vårt nya mål oavsett om det är en ny hobby, en ny karriär, ett aktivt engagemang för något som berör oss…

Läs hela inlägget »

Pretty girls...

...come from the ugliest places... Sjunger Matt Hires i låten ”Restless Heart”, en sång som snurrat på oavbrutet i mina öron hela sommaren. Den har en galopperande melodi som sätter fart på både löparfötter och paddelarmar, och även på tankarna... När man glider runt med kajaken i en av världens vackraste platser är det lätt att börja fundera över vad hans tes om skönhet innebär för oss skärgårdsflickor, man inser ju liksom varför man aldrig blev fotomodell...

Läs hela inlägget »

When I get older...

…I will be stronger, they call it freedom…. Jag och en kompis samlar på tanter, vi kallar dem självklara tanter för de verkar alltid lika trygga och starka i sin roll oavsett vad de gör eller var de är. När vi själva känner oss osäkra eller nervösa visualiserar vi en ”självklar tant” och föreställer oss att vi är lika trygga och säkra i situationen.

Läs hela inlägget »

”Just i dag är jag stark...

…jag har tron på mig själv på min sida”. Ibland känns det verkligen som att man skulle kunna klara av och hinna med vad som helst, och just då stämmer det nog också. För man är inne i ett flyt och är positiv och stark och tror på sig själv. Känner ofta så när jag sitter och spånar idéer och planerar saker med både lottavänner och andra. Ingen utmaning är för svår, inga ansträngningar särskilt stora.

Läs hela inlägget »

En värld full av liv...

I skrivande stund firar jag höstlov på min ö i Åbolands skärgård. Vinden susar i trädtopparna och vågorna kluckar mot klipporna. Ett gäng fåglar flyger kvittrande omkring, glada över senhöstens bleka solstrålar och kanske över de där goda laxsnittarna som fanns på vår veranda... I övrigt förbereder naturen sig inför den kommande våren; växterna bäddar in sig i fallna löv och fyller rötter och knoppar med vatten och näring för att kunna explodera ut i grönska och liv sedan när våren är här.

Läs hela inlägget »

”I’m on my way...

...new friends and new places to see…” Nu går vi in i en ny säsong och ett digert kårprogram ligger upplagt framför mig! Spännande aktiviteter som kommer att bjuda på nya upplevelser, möten med både gamla vänner och nya bekantskaper vilket kommer att sätta piff på höstkvällarna.

Läs hela inlägget »

Som en gummiboll...

...studsar tankarna omkring... Och nu i den grönskande vår råkar tanken osökt stanna till vid en bollplan, för visst är det ett tydligt sommartecken, alla dessa ungar som kommer fram för att lira boll.

Läs hela inlägget »

”Våren kommer visslande,

med långa lätta steg...” I skrivande stund är det -19 grader och snötäcket vilar fortfarande nytt och fräscht över bygden. Vintern kom sent i år, och även om jag inte är passionerat förtjust i snö och iskyla så är jag ändå glad. För jag älskar ju våren! Jag samlar vårtecken med en ivern hos en inbiten filatelist; det första fågelkvittret i januari, dagarna som blir längre, snödropparna som brukar titta fram i februari, dagsmejan i mars...

Läs hela inlägget »

On the right track!

För en tid sedan råkade jag läsa följande tankeväckande historia:

En välbärgad kvinna befann sig i ett område där det rådde stor fattigdom. En liten pojke kom fram mot kvinnan med utsträckt hand och ängsliga, bedjande ögon. Då vände kvinnan sig mot himlen och sa uppgivet, och lite anklagande:
- Gud, hur kan du tillåta detta? Varför gör du ingenting?!

Läs hela inlägget »

Kunskap ger mod

Välkomna till en ny spännande höst!
Så är magiska hösten här igen och bjuder oss på frukter och bär, mörka kvällar och en stor härlig måne. Och en massa veckor och månader ligger framför oss och väntar på att bli fyllda av aktiviteter som ger oss glädje, utmaningar, erfarenheter, nya kunskaper, minnen för livet...

Läs hela inlägget »

GILLA!

Jag har på gamla dar hittat in på Facebook. Mycket kan sägas, och sägs också, om denna sociala företeelse men en funktion som jag fattat tycke för är ”gilla-knappen”. Man kan gilla innehållet i det någon säger, man kan gilla att det sägs, man kan känna igen sig, man kan tycka det är kul osv och det är så himla lätt att visa att man sett och uppmärksammat bara genom att trycka på gilla-knappen. Tänk om vi alla kunde börja göra det lite mer i sinnevärlden också! Det är så många bland oss som inte känner sig sedda, många som är oroliga för om det de sa eller gjorde verkligen var bra eller som bara vill bli uppmuntrade för att orka le resten av dagen också. Så jag utmanar er alla – fler tummar upp! Visa uppskattning när någon gjort något bra, skratta med i trevliga skämt, ge komplimanger för det vackra och glöm för all del inte att berömma dig själv också, för vi gör alla en massa bra saker hela dagarna.

Läs hela inlägget »

”...whatever you want. whatever you like...”

Det är onekligen fortfarande vinter, massor av snö och många kalla dagar återstår. Men tänk på alla vårtecken som redan dykt upp, dagarna blir längre, solen lyser allt starkare, trädens knoppar sväller och fåglarna har redan börjat slå sina drillar! Våren tillhör nog en av mina största idoler, varje år, mot alla odds, kämpar den sig fram och plötsligt är det bara Vår! 

Läs hela inlägget »

”You can’t stop the beat”

Inte ens i allra mörkaste november upphör kraften och musiken i livet, tänk bara på tulpanlökarna i blomlandet! Den här årstiden har ett oförskyllt dåligt rykte, vem bestämde att temat för hösten skulle vara vemod, kyla och ensamhet?! Det är ju egentligen skönt med en period då man får ta det lite lugnt och hinna tänka igenom allt som hänt och allt trevligt man gjort och upplevt.

Läs hela inlägget »

Fånga chansen!

Vi har fått njuta av den varmaste sommaren i mannaminne och jag hoppas ni alla fått ladda sol och energi så det räcker för hela vintern!

Läs hela inlägget »

Det hjärtat är fullt av,

talar tungan om. Ibland får jag nästan lägga band på mig, så jag inte bara pratar om lottorna och kåren för jag vill ju inte att folk ska tro att jag inte har något annat i mitt liv. Men vi gör ju så många bra och roliga saker tillsammans, vi går kurser, gör studiebesök, träffar spännande människor och allt det vill jag ju berätta om! Under vintern gjorde vi alla på jobbet en hälsoprofilsbedömning,  jag är frisk som en nötkärna och när jag ser på mina fullpoängare: umgås med vänner, föreningsliv, evenemang och kurser utanför jobbet så kan de nog till stor del tillskrivas lottorna. Själen mår bra av att umgås med gamla vänner och lära känna nya så vi ska nog alla prata vidare om vår kår och inspirera andra att komma med och må bra.

Läs hela inlägget »