Parfait, två olika smaker

Ingredienser
6 portioner

Limeparfait
4 äggulor
1 dl florsocker
rivet skal och juice av 1 lime
4 dl vispgrädde

Mangoparfait
4 st äggulor
1 dl florsocker
250 g mangopuré eller 2 st
mogna mango
2 dl crème fraiche
4 dl vispgrädde

Havre- och kokoskrisp:
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl socker
50 g smör

Gör så här:
LIMEPARFAIT

Vispa äggulor, florsocker, limeskal och juice. Vispa grädden och blanda ihop allt till en smet som hälls i små bakformar. Frys i 4-5 timmar.

Vänd ut parfaiten vid servering. Om den inte släpper kan man helt snabbt spola med varmt vatten på baksidan. Alternativt kan man servera
desserten i formarna.

MANGOPARFAIT
Vispa äggulor och florsocker poröst. Häll ner mangopurén. Om du
använder färsk mango så skala, kärna ur och mosa i mixer. Blanda
ner crème fraiche. Vispa grädden till ett löst skum och vänd ner
försiktigt i smeten.

Häll i smeten portionsskålar och sätt i frysen i 4 timmar. Ta ut
skålarna ca 10 minuter innan servering.

Havre- och kokoskrisp:
Lägg alla ingredienserna i stekpannan och bryn tills sockret
smälter. Sprid ut på smörpapper och låt svalna.
Toppa mangoparfaiten med krispet och servera.