Lax under täcke

4 portioner
Ugn 150oC

Ingredienser 
500 g laxfilé
1 liten purjolök
peppar
Till täcket
3 dl crème fraiche
½-1 dl grädde
½ dl majonnäs
2-3 msk grov senap
salt och peppar 
Till garnering
2 hackade ägg
1 burk stenbitsrom
500 g oskalade räkor
dillkvistar 

Gör så här:
Sätt på ugnen. Strimla purjolöken fint och lägg den i botten på en ugnsfast form. Ta bort alla ben i laxfilén och krydda med peppar. Lägg den med köttsidan på purjolöken i formen. Ugnsbaka den i ugnen till termometern visar cirka 55oC. Tag ut den och låt den svalna lite. Tag av skinnet från den varma fisken och lägg upp den i serveringsformen. Släng purjolöken.

Blanda ihop täcket och häll över den ljumna fisken och se till att det täcker allt. Ställ kallt, gärna över natten.

Innan servering garneras rätten med hackade ägg, skalade räkor, rom och dill. Servera med kokt potatis.