Grahamsbullar

Ingredienser, ca 30 st
5 dl kallt vatten
5 g jäst
3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 msk rapsolja
10-11 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
(1/2 dl solrosfrön)

Gör så här:
Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Rör ner grahamsmjöl, havregryn och oljan. Knåda sedan i vetemjöl till du har en ganska fast deg som går bra att forma. Strö nu i saltet och knåda tills det blandats väl i degen.

Dela degen i två lika långa strängar på en mjölad bänk. Dela sedan bitarna på mitten, gång på gång, tills du har 32 små degbitar.

Forma till runda, höga bullar och sätt på bakplåtspapper på plåt.
Ställ i plåtarna i kall ugn och låt stå över natten. (Det går också att ställa bullarna svalt i annat dragfritt utrymme)

På morgonen: Ta ut plåtarna och värm ugnen till 250 grader.

Sätt in bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler och servera varma.