Blomkåls- och sötpotatisgryta

4 portioner

Ingredienser:
1 st gul lök
3 klyftor vitlök
2 st paprikor röda
1 st blomkålshuvud
2 st sötpotatisar
3 msk olivolja
1 tsk kummin torkad
2 tsk oregano torkad
3 tsk paprikapulver rökt
1 tsk chiliflakes
2 tsk timjan torkad
3 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk grönsaksbuljong
1 tsk honung
5 dl vatten
0,5 kruka koriander
1 st lime
1 dl matyoghurt

Gör så här:

  1. Hacka löken och vitlöken. Dela paprikan i mindre bitar. Dela blomkålen i små buketter. Skala och dela sötpotatisen i tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter
    Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och koka upp. Lägg på lock låt småputtra ca 30 minuter.
  3. Plocka koriander och klyfta limen. Servera grytan med ris eller quinoa, en klick yoghurt, korianter och pressa över lime.