Avokado- och gravlaxröra
Ca 4 portioner (förrätt)
Ingredienser
150 g gravad lax
1-2 avokado
ca 10 cm gurka
1 schalottenlök
Gravlaxsås
ca 1-2 msk grov senap, typ Gravleijs
1-2 tsk dijonsenap
½-1 msk vitvinsvinäger eller ljus balsamvinäger
½-1 msk socker
matolja
dill, gärna den frysta hackade
salt och peppar
Gör så här:
- Blanda ihop gravlaxsåsen i en tillräckligt stor skål. Rör ihop senap, vinäger och socker – ska smaka väldigt starkt. Vispa ner olja, om möjligt strilandes. När såsen är krämigt tjock är den klar. Krydda av med salt, peppar och dill.
- Tärna avokado, gurka och lax. Rör ner i såsen. Finhacka löken och rör ner.
- Servera röran i portionsskål, eller på en bit bröd, eller i en krustad, eller i en minipajform...