Våra arbetsgrupper

Vill du engagera dig lite extra i något speciellt?
Vi jobbar mycket i arbetsgrupper i Sollentuna lottakår, och har både mer fasta grupper och väldigt tillfälliga inför ett specifikt evenemang. Här kan man engagera sig på olika vis!

Du kan vara:
- den som gärna hjälper till praktiskt men inte vill planera hur, var och varför
- den som älskar att organisera
- idésprutan
- den som gärna bakar eller skapar ljuslyktor/armband etc till tex vår julmarknad
- den som har tillgång till bil och kan köra saker till och från aktivitetsplatsen
- mm

Anmäl dig nedan så ser vi till att du kommer i kontakt med övriga i gruppen!

Fasta Arbetsgrupper

Våra fasta arbetsgrupper har ansvar för olika områden som är viktiga för vår löpande verksamhet året runt. Vi har tex Admingruppen som ser till att ha koll på protokoll, medlemsregistret, mailadresser, arkiv etc, och Info- och rekryteringsgruppen som letar nya medlemmar, hittar på rekryteringstillfällen mm
Här ser du vilka som är med i dessa grupper idag:
Våra arbetsgrupper idag.

Tillfälliga arbetsgrupper

Vi vill ju göra en massa kul saker ihop i Sollentuna lottakår, och det lyckas vi med för att vi hjälps åt att hitta på, planera, organisera och genomföra allt vi vill göra.
När vi är många som engagerar oss så blir det inte så betungande för några få utan vi kan sprida jobbet så att vi kan hitta på så mycket mer roliga saker!
Kom med i våra arbetsgrupper - eller kom med förslag på något du vill göra!

Aktiva grupper just nu:


Krisberedskapsveckan 2023​​​​​​ - detta är en årlig informationskampanj som initierats av MSB och har olika teman varje år. Den genomförs alltid vecka 39.
Liksom andra frivilliga försvarsorganisationer brukar även Lottakåren synas på olika sätt i samhället under denna vecka, och vi brukar även göra något gemensamt med de övriga frivilliga försvarsorganisationerna som huserar på Sollentuna Försvarsgård denna vecka.
2022 års tema var mat, vilket tema vi kommer ha 2023 vet vi inte ännu. 

Julmarknad på Försvarsgården 2022 - Vi har under många år haft julmarknad på Sollentuna försvarsgård. Under pandemin har det blivit lite annorlunda med utomhusmarknad ena året och ingenting andra året. Men nu är det väl dags igen!
Det har varit väldigt populärt under åren med mycket folk och lång kö innan vi öppnar på förmiddagen!
Vi brukar ha loppmarknad med saker vi lottor skänkt, lotterier, försäljning av kakor, pepparkakshus, ljusarrangemang m.m. som vi lottor gjort. Sedan har vi ju ett härligt café där man kunnat mumsa på juliga mackor och härliga kakor.

Julfest för Sollentuna lottakår 2022 - De senaste åren har vi haft digital julfest, och visst har det varit jättetrevlig avslutning på året - även om sången kanske varit bättre när vi träffats fysiskt :-D.
Här har vi utrymme för mycket kul! Vi har haft julfest med diverse olika teman - "Afternoon tea" där alla kom i hatt och där vi hade alla tillbehör som hör till. Ett år hade vi charterresa där det byggdes upp flygplan med skärmar och hårda stolar där det serverades "flygplansmat", och sedan landades i varmare land med därtill passande måltid.
Här är det bara fantasin som sätter gränser! Var vild och galen och skapa en julfest som ingen hade anat - eller så äter vi bara något enkelt tillsammans och är glada att ses fysiskt igen.

 

  • Här kan du tex meddela vilken del av dag du kan vara med, eller vad du kan hjälpa till med för förberedelser (baka, sätta upp affischer, packa ihop etc). Skriv även här om du har idéer på andra aktiviteter du gärna driver.