Kårstämma med medaljregn

Den 22 februari hölls kårens årliga stämma. Nya varma vindar eller kårar blåser in över Sollentunalottorna. Våra trogna kårchefer Monika och Madde avgick efter lång och trogen tjänst och med flaggan i topp! Detta var ingen direkt nyhet då de mycket ansvarsfullt och pedagogiskt aviserat detta redan för ett år sedan.

Med andra ord har kåren haft lång förberedelsetid på sig att utse nya Kårchefer och att de som funderat på detta uppdrag har kunnat studera extra vad uppdraget innebär. Våra nya kårchefer är nu Agneta Löwenhielm och Victoria Mattisson.
Två utmärkta representanter som kommer att presentera sig närmare framöver. 

Vi har en gedigen Verksamhetsberättelse för 2017. Hela 168 aktiviteter finns dokumenterade + några odokumenterade. Det är fantastiskt, och visar på den glöd som finns inom Sollentuna Lottakår. Vi är bäst!  Budgeten är i balans och vi hämtar hem pengar genom våra uppdrag, så vi bl.a kan erbjuda intressanta kåraftnar på torsdagskvällarna. Verksamhetsberättelsen i sin helhet går att läsa här.
Vi är också aktiva på vår hemsida, på Facebook och från och med hösten även på Instagram. Våra inlägg läses av många vilket är väldigt roligt.

Efter den formella delen av stämman var det dags för medaljutdelning. Eva Nolsäter vice ordförande i Svenska Lottakåren var medaljutdelare. Det var en ära för oss att hon kunde komma och utföra detta hedersamma uppdrag.
Inte mindre än 16 medaljörer varav några fick flera! Dessutom delades det ut ett antal årsnålar.

Följande förärades med medaljer och årsnålar:
ÅRSNÅLAR:
5 år: Ulla-Carin Boström
10 år: Gunilla Beijer
20 år: Anki Bäckgren, Kirsten Jonsson, Agneta Löwenhielm och
Heléne Svensson
30 år: Christina Turesson, Mona Nordin och Ewa Wasshem Ekblom.

MEDALJER
Lottornas silvermedalj delades ut till Gunilla Beijer, Agneta Löwenhielm, Anna Grönvall och Richard Buske.
Lottornas guldmedalj delades ut till Anki Bäckgren och Ulrika Hjelmsell
Lottornas kungliga silvermedalj delades ut till Christina Turesson, Christina Axmark, Eva Holmquist och Madeleine Hult.
SLFKs medalj i silver delades ut till Kirsten Jonsson.

Årets lotta 2017 korades och det blev Anki Bäckgren för sitt solidariska engagemang i kåren. Läs mer här.

Vad gör man efter en lyckad kårstämma med medaljregn? Jo, naturligtvis ska man äta en god middag! Vi har sådan tur att vår nye kårchef Agneta är lika duktig kock som vår avgående Monika!  Vi serverades en god sallad till förrätt med en läcker coleslaw på spetskål. Huvudrätten var rostbiff precis perfekt för alla. Både välstekta skivor liksom lite mer röda. Till det en god potatissallad alternativt kroketter. Självklart fanns alternativ för både laktos- och glutenintoleranta. Sollentunalottorna är särdeles bra på att beakta allas allergier eller andra intoleranser vad gäller mat.
Givetvis drack vi alkoholfri dryck då de flesta var bilförare. Efterrätten var en gudomligt god aprikospaj med vaniljsås.

Självklart hade vi med sånghäfte med vår kära Ingrids eget komponerade kårvisor och så Lottasången så klart! Stämningen var på topp.

Som alltid en mycket lyckad kårstämma med en härlig stämning bland glada och hängivna lottor!

Maria Avellán