kårchefskonferens

Konferensen hölls i trevliga och mysiga lokaler på Wärdshuset Lasse Maja så maten var det inget fel på. Det var ca.40 kvinnor från olika Lottakårer från Norrland t.o.m Mälarområdet och även Överstyrelsen.

Olika arbetsgrupper presenterades och först ut var en grupp som ville återuppliva symbolen ”ögat” med budskapet ”Lottor ser och agerar”.
Vi skulle sedan i små grupper komma med förslag hur kvinnor kan hjälpa kvinnor. En kvinna berättade att i hennes stad hade de skapat en Facebook sida.
Om man var ensam en kväll på stan så kunde man kontakta denna FB och kolla om någon annan skulle hem åt samma håll så kunde man göra sällskap. 

En annan arbetsgrupp, ungdomsrådet, berättade att de på Riks nivå försökte ge unga Lottor information vilka kurser som finns tillgängliga. De hade även skapat en Facebook sida så att de kan ha kontakt med varandra över hela Sverige.
Då det ibland kan vara svårt att rekrytera unga lottor så har de skapat dokument med olika råd hur vi bäst kan locka unga kvinnor till Lottakåren. 

En tredje arbetsgrupp presenterade summeringen på den enkät som gått ut till alla lokala Lottakårer i landet att besvara. En helt ny organisation presenterades där man skulle lägga en Regional nivå mellan SLK Kansliet och den lokala Lottakåren.
En person skulle jobba heltid på varje Regional nivå, totalt 5 Regioner. Lottagrupper skulle införlivas igen och ligga under de lokala Lottakårer. 

Flera workshop hanns med också där vi fick bland annat fick veta mer om militära och civila utbildningar, utbildningsplan och hur man hittar runt på SLKs hemsida.
Vi pratade om nya vägar och idéer att rekrytera unga Lottor och hur vi kan få medlemsantalet att växa. Jämförde med Röda korset som har många passiva medlemmar som stöder deras arbete genom att betala in medlemsavgiften. 

Barbro Isaksson, Rikslottachefen både började och avslutade kårchefskonferensen med entusiasm, energi och idéer.
Man kan inte låta bli att svepas med av hennes glädje. 

Barbro hälsar att vi ses vid nästa Riksstämma 2018 i Helsingborg!

Agneta, Madde & Victoria