Grattis Stockholms flyglottakår!

En måndagskväll innan jul samlades en massa lottor och vänner i den kalla decembernatten utanför Slottskyrkans portar. Många kramar med gamla vänner, en del som man ser alltför sällan. Men skälet desto härligare. Stockholms flyglottakår skulle fira sina 70 år och det skulle börja med en vesper i Slottskyrkan. Vespern var öppen för alla lottor i Stockholmsområdet och från vår kår var vi en handfull som slöt upp.

Vi hade fått tydliga instruktioner att vara på plats en kvart innan eftersom Lottakårens beskyddare kronprinsessan skulle närvara. Väl inne i den vackra kyrkan och alla mobilfotografer fått sitt kom kronprinsessan Victoria in. Vespern kunde börja under ledning av kyrkoherde Michael Bjerkhagen och musik av hovorganist Mary Ljunquist Hén och en sextett ur Hemvärnets musikkår Södertörn. Det talades, spelades och delades ut medaljer, bland annat till vår andrakårsmedlem Isabella Groth – GRATTIS!.

Efter vespern gick vi (kåren representerades av kårcheferna – varav den ena av någon outgrundlig anledning fått nytt efternamn) som skulle vara med på middagsfestligheterna över till Kungliga myntkabinettet för lite bubbel innan vi satte oss till vackert dukade bord för middag och tal under ledning av kårchef Christina Hamberg och toastmastern Marianne af Malmborg.

När maten var uppäten och alla tal avklarade vandrade vi ut i vinterkylan igen. Tack Stockholms flyg för en härlig kväll.

Madeleine&Monika