Bågskytte

En onsdagskväll samlades ett gäng förväntansfulla blivande skyttar för att prova på sporten hos Upplands Väsbys bågskytteklubb.
Vi fick en introduktion av sporten allt från historia till nutid, olika typer av skytte, tävlingar, bågmodeller samt tillbehör i form av vikter, stabilisatorer m.m. Vi fick se olika modeller av bågar både färgranna och camoflagefärgade.


Efter säkerhetsgenomgång fick vi ta plats framför varsin tavla med båge, 3 st pilar i ett praktiskt ställ samt försett oss med skydd för fingrar och ärmar, redo för att börja skjuta. Med hjälp av tips och goda råd från vår eminenta instruktör fick vi prova att skjuta ifrån olika avstånd och med olika stora tavlor, ju längre ifrån man stod desto mindre blev ringen på tavlan som man skulle träffa.

När vi blivit lite varma i kläderna var det dags för tävling, 3 pilar åt gången i 5 omgångar.

Kvällen gav glada tillrop, imponerande skytte av deltagarna, intressant föredrag, god fika, många trötta armar och kanske en och annan blivande skytt. Vi kände oss nog alla lite som Robin Hood när vi åkte hem efter att kvällen var slut.
 
Tävlingsresultat
Heléne         122 p
Tina              104 p
Hanna          94 p
Lars              92 p
Maria           73 p
Ida                61 p
 

Heléne