gladhelgen 2018

Gladhelg.
Bara ordet i sig gör mig på gott humör!
För Sollentuna Lottakår har Gladhelgen i augusti blivit en tradition men för mig var det min första Gladhelg. Jag har under ett par år varit intresserad av att följa med men det har inte passat för mig kalendermässigt. Men i år blev det alltså möjligt.
 
Under 1½ dygn umgicks vi 13 medlemmar ute på Klockaruddsholmen. En liten ö med små stugor och som förvaltas av Sjövärnsföreningen. Samlingen skedde vid Slussen för gemensam resa med SL-buss till Djurönäset. Där väntade en promenad ned till vattnet (jag var då tacksam för mitt val att ha packat i ryggsäck). Sista biten av resan skedde i roddbåt, som för en stadsbo tedde sig smått exotiskt.
Planeringsgruppen åkte ut redan på fredagskvällen och gjorde klart alla förberedelser. Så när vi övriga anslöt på lördagen serverades snart lunch.

Att en sådan här behöver sin planeringsgrupp är lätt att förstå. På var ens sängplats fann vi en goody-bag i form av Lottatygpåse innehållandes bland annat en present i form av en förbandsväska, namnskylt och så en agenda för hela Gladhelgen. Och den agendan innehöll många, många punkter!

Att vi som kår har fokus på att få umgås när vi har arrangemang märktes tydligt även under Gladhelgen.

Väldigt goda måltider att äta tillsammans (inklusive bryggmiddag!) 
Och när det inte var dags för frukost, lunch eller middag så serverades fika.
 
Lekarna var många. En tipspromenad som avslutades uppe på öns högsta punkt där vi serverades stor fikabuffé och tipspromenadens alla vinnare fick motta priser.
Senare på dagen delades vi in i tävlingspar och hade femkamp. Den gren som gjorde störst intryck på min var äggkastning. En tävlingsgren med möjlighet till många skratt och mycket kladd, då äggen vi använde så klart var råa. J
På kvällen genomfördes parorientering runt på ön där pannlampa kom väl till pass.

Vädret var med oss under dagen men till kvällen var vi inne i storstugan och där hade vi leken norsk kareoke. En helt ny lek för mig. En i laget fick i hörlurar höra musik, och utan att öppna munnen skulle nu den personen nynna den i lurarna hörda låten så att lagkamraterna kunde gissa vilken låt det är. Som vi skrattade!!! Själv fick jag gång på gång ta av mig glasögonen för att torka skrattårarna!
    
Sist men inte minst – de utbildande insatserna!
Jag gillar verkligen dessa lärande moment vi har när vi ses. Att använda våra egna förmågor i kåren (för de är många de förmågorna!) så att vi lär av varandra.
Föredragen denna helg handlade om hot & våld, första & andra hjälpen, kommunikation och knopknytande.
 
Mellan dessa aktiviteter hann vi även med att bada – vi var ju på en ö. Ja, vi fick en riktigt fin sensommarhelg tillsammans med vår fina Lottakår. Så du – håll ögonen öppna för Gladhelg 2019 – hoppas vi ses då!!!
 

Marie Ekberg

Tävlingsvinnare

NATTJAKT: Richard Buske och Ingrid George
TIPSRUNDAN:                    
utslagsfråga: Ingrid George
trea: Annete Westin               9 rätt
tvåa: Ingrid George                9 rätt
vinnare:  Marie Ekberg         11 rätt

FEMKAMP:
Totalt: Richard Buske och Anna Johansson
Bära vatten:  
Smaka:
Dart: 
Minnestest: 
Kasta ägg: