smaklig spis - varmt

Kyckling med kryddstarkt täcke

4 portioner, 225o, gräddtid 20 min

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar
1 krossad vitlöksklyfta
3 dl grädde
1-2 tsk curry
ev 1-2 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 msk sambal olek
1 dl mango chutney
(använde mild smak)

Gör så här:
Dela (tina om den är fryst) varje kycklingfilé i mindre bitar och stek dem i olja samt krydda med salt och peppar och lägg dem i botten på en oljad ugnssäker form.

Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs till de blir mjuka och lägg uppepå kycklingbitarna.

Blanda grädden med curryn, (paprikapulvret) sambal olek och mango chutneyn och häll det över kycklingen och grönsakerna.

Gratinera mitt i ugnen till den börjar bli gyllenbrun, vilket tar ca 20 minuter.

Serveringsförslag: Kokt ris, ruccolasallad med gurka samt körsbärstomater.

SMAKLIG MÅLTID!

Ulrika