smaklig spis - varmt

Kreolskans söndagsgryta

Ingredienser
6 portioner:
900 g fläskfilé
2 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanoss)
1 burk syltlök (195g)
1 burk svarta urkärnade oliver (227g)
2 röda paprikor i strimlor
ca 1 dl hackad ättiksgurka
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1,5 tsk salt
2 kryddmått svartpepper

Gör så här:
Putsa filén och skär den i tjocka skivor
Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
Ta upp korvarna, lägg åt sidan, bryn filéskivorna i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö  över mjölet.
Tillsätt syltlök, oliver, den hackade gurkan och den strimlade paprikan. Slå på grädden och låt koka ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med spad från syltlöken.
Servera potatis eller ris till grytan.