smaklig spis - bakat
Brittas goda kokostårta
Inför vår MOD-helg på Älvkarleö kursgård stod kakbak högt upp på arbetsgruppens to do-lista!
Vi tänkte oss att en kaka till kaffet – torr eller saftig – skulle uppskattas av de flesta. Och visst hade vi rätt, kakorna gick åt som smör i solsken och så gott som alla deltagare bad om receptet. Så håll till godo alla MOD-iga och alla andra - här är recepten!
Det första har jag fått av min fenomenala svärmor, en härlig saftig kokoskaka som förgylls med hallonsylt.
Mördeg:
2 dl vetemjöl
75 gr smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning:
150 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl hallonsylt
1-2 msk kokos
Gör så här:
Arbeta samman mördegen. Låt vila ca 30 min i kylskåp. Kavla ut degen och klä en form gärna med löstagbar kant. Förgrädda i ugn 200o ca 10 min.
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Rör ner smör kokos och mjöl. Sänk ugnsvärme till 175o. Häll smeten i förgräddade formen.
Grädda kakan tills fyllningen stelnat ca 30-35 min. Bred på sylten medan kakan är varm och strö över kokos. Lossa kakan från formen och låt kallna.
Lycka till med baket hälsar
Gunilla Beijer