Marängtårta

Ugn 150oC
Gräddtid 20 min

Ingredienser 
Botten:
75 g margarin
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl hackade val­nötter (nötkärnor)

Täcke: 
4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning:
2 dl vispgrädde
Ev färska hallon eller andra bär/frukter

Gör så här:
Sätt på ugnen. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Rör ihop ingredienserna till botten och bred ut smeten på platen. Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum och bred ut över botten. Grädda i cirka 15-20 minuter tills marängen fått fin färg. Låt svalna.

Vispa grädden löst. Dela botten i två lika stora delar. Bred ut grädden över den ena och lägg den andra delen över. Låt gärna stå en stund innan servering.