Tomat- och citronkyckling

4 portioner
Ugn 175oC
Gräddtid 30 min

Ingredienser:
1 kg kycklinglårfilé
8 st tomater
2 st citron, saften av 1, skalet av 2
100 g oliver
4 st knipplök
3 st kvistar rosmarin
salt och peppar
1 dl olivolja
200 g fetaost

Gör så här:

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i bunke.
    Salta och peppra, blanda runt.
  2. Dela oliverna och skär löken i bitar och lägg i bunken. 
  3. Riv skalet från citronerna samt pressa ut saften från en och häll över blandningen. Hacka rosmarinen och bland ner i kycklingblandningen tillsammans med olivoljan.
  4. Låt blandingen stå och marinera medan ugnen blir varm. Slå upp allt i en ugnsform eller långpanna.
    Dela tomaternar i kvartar och lägg ovanpå kycklingen.
  5. Tillaga i ca 30 minuter i 175 graders ugn.
  6. Ta ut kycklingen och smula feta ost över och servera med quinoa eller couscous