Kyckling Marngo
4 port
Ingredienser
1 kg kyckling eller kycklingdelar
8-10 schalottenlökar (alt steklök)
200 g frysta skivade champinjoner
2-3 msk matfett
1,5 msk vetemjöl
1 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
400g hela tomater (1 förpackning)
1-2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Gör så här:
- Dela kycklingen i mindre bitar. Skala löken.
- Bryn kycklingbitarna runt om på medelstark värme i omgångar i stekpanna, lägg över dem i en gryta.
- Stek svampen och låt den mesta av vätskan koka in innan resten av matfettet och löken läggs i och fräses ihop. Lägg över i grytan.
- Rör ut mjölet i lite vatten och red av grytan.
- Tillsätt vatten, buljong, vin, tomater med spad, hackad vitlök samt salt och peppar.
- Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 25 min. Smaka av.
- Servera med cous cous. Eller kokt potatis eller, ris, sallad.