Auberginedolmar i tomatsås
4 port
Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tsk spiskummin
400 g kokta kikärtor
800 g krossade tomater
olja
salt och peppar
2 aubergine
6 msk olivolja
400 g fetaost
1 skiva vitt surdegsbröd, färskt
1 kruka persilja
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Tomatsås: Hacka lök, vitlök, chilia. Stek mjukt i olja i stor panna. Tiillsätt spiskummin. Stek lite till. Häll på tomaterna och koka ihop ordetligt utan lock. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva auberginen i en centimeter tunna skivor på längden. Stek skivorna i olja på båda sidorna tills de mjuknar.
- Smula fetaost och bröd i en bunke. Hacka persilja och rör ihop allt med lite olja.
- Ta en aubergineskiva, lägg en klick fetaröra i början på skivan och rulla ihop. Fäst eventuellt med en tandpetare.
- Tillsätt sköljda kikärtor i tomatsåsen. Häll upp i ugnsform. Lägg i rullarna i såsen. Ställ in i ugnen och grädda i ca 5-10 minuter.
- Servera med couscous och yoghurt.