Glutenfria Potatismuffins med citronkräm

Ca 10-12 st
225oC
15-20 min

Ingredienser 
150 g mandel
3 dl socker
100 g Bregott/smör
2 ägg
5 kokta potatisar (mosade) – 250g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
GLASYR
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 msk citronsaft
citronskal

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225oC.
  2. Mal eller hacka mandlarna fint. Rör socker och smör pösigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget i margarinsmeten. Rör sedan ner den mosade potatisen. Blanda mjöl med bakpulver i en annan skål och rör sedan ner det i margarinsmeten. Skeda upp smeten i muffinsformar.
  3. Grädda i 225oC ca 15-20 minuter.
  4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred på den avsvalnade muffinsen.