Vårutflykt till västerås

Den 13-14/6 var vi på ännu en otroligt rolig och intressant vårresa med kåren. 

Denna gång gick färden till den gamla och fina staden Västerås. Madde och Kristina Alexius var våra eminenta chaufförer. 

loading...

Vi fick i inledningen av vår vistelse se staden "inifrån" tillsammans med guiden Kerstin från turistbyrån då vi gick på en guidad stadsvandring och fick höra mer om olika historiska men även moderna platser i staden. 

Det var sedan mycket lärorikt att efter vår lunch få träffa hemvärnslottan Arasteh Heinemann och få information om de olika insatserna i den stora branden förra sommaren i Västmanland, hur logistiken fungerade, stabens uppbyggnad och mycket mera. 

Vi hann även efter detta med en tur till Anundshög ett stort gravfält innan middagen. 
Söndagens tur genom brandområdet var skrämmande men det var intressant att höra Kristina Bawer från Västra Aros lottakår berätta om FRGs arbete i detta. 
På vissa ställen har inte naturen hämtat sig än och det var enormt stora arealer som är förstörda. 

Dagen avslutades med en tur till Skultuna Messingsbruk innan vi begav oss hemåt igen berikade med mer kunskap för att vara mer förberedda om något liknande händer i vårt närområde 

Vi åt gott samt snarkade några timmar i våra respektive hotellrum under denna gångna helgen. 

Ett stort tack till Ulrika, Madde och Ingrid som fixade så vi fick ännu en oförglömlig helg med våra vänner i lottakåren. De ordnade till och med så vi fick njuta av en solig lördag och inte alltför regnig söndag. Kram och en önskan om vi alla för njuta av en varm sommar. 

Anki