Soppa med sting

Vi, ja i alla fall jag för som är idélös, som vanligen ofta gör soppan och är vana att ta till mamma Knorr (pulversoppa) på våra tordagkvällar fick på styrelsemötet två veckor innan årets kårstämma  en riktig ”smakchock” när vi smakade på Monika Hs goda spis bestående av hemlagad räksoppa med handskalade räkor spetsad med cognac.  Till denna soppa serverades det underbara tillbehör som gubbröra, laxrullar, getost med honung med och utan valnötter (för den allergiska tack).

Den som sen trodde det var slut – nej då – serverades sen till efterrätt och kaffet/teet en gudomligt och smaskande god sommartårta med hallon (receptet finns på smaklig spis-sidan i detta nummer).
Mycket mätta och belåtna var det sen lätt att besluta om innehållet i verksamhetsberättelsen, budget, motioner och andra praktiska saker inför kårstämman.

Ja, anledningen till dessa lite extra goda festligheter var ju även för att påbörja firandet av kårens  70-åriga historia som just startade 10 mars 1941.

Ulrika