Poesi, whisky och haggis

Detta kanske låter som ett nytt bokstaveringsalfabet för oss lottor men detta är vad vi den tappra skara bjöds på när vi skulle fira Burns Night i slutet av januari.

Under god handledning av kocken MacMadde fick vi från tallriken inmundiga den goda klassiska skotska maten Haggis (pölsa gjord på inälvor, havregryn och kryddor i en fårmage) med rotmos samt ett stort friterat helt inbakat ägg (se bild). Vi fick även njuta av god skotsk öl men den som smakade ingefära föll inte alla i smaken. Efter maten drack vi äkta English breakfast tea (trots kalla vinterkvällen) med söta kakor som hade inslag av apelsin och choklad.  Lite senare föreläste MacTina iklädd äkta kilt om hur skotsk whisky framställs, de olika distrikten, vi fick även chans till att prova tre olika sorter. Tyvärr gick kvällen för fort så vi hann inte med någon poesiläsning av nationalskalden men vid middagsbordet i bakgrunden fick vi njuta av all sorts skotsk musik (dock ingen levande säckpipa ) samt prata olika reseminnen och till sist när vi tittade på bilder kände jag minnet från Skottlandsresan från augusti ännu mer.

Ulrika