I Monikas kök

En lördagseftermiddag innan julmarknaden träffades vi hemma hos MonikaH i köket för att tillverka olika sorters godis inför kårens julmarknad. 

fter en som vanligt god serverad lunch plockades ingredienserna som smör, choklad, socker, mandel, polkagrisar, grädde och diverse redskap som skålar, kastruller, vispar men framförallt de olika recepten fram. På med förklädet och denna gång var det lite lättare saker att göra (jämfört med förra årets fina skapelser) men det tar ändå lång tid att tillverka knäck i 3 olika varianter, choklad-/strösseldoppade marsmallows, ischoklad, rischoklad samt smörgräddkola. Flertalet timmar senare efter god stödd handledning samt mycket stök och bök i olika vrår drog jag mig hemåt nöjd med att jag kanske trots allt inte har tummen mitt i handen när det gäller att göra julgodis och fick nu lite egna tips att göra eget (som dock aldrig blev av).

Ulrika